Friday, October 10, 2008

Trickster Light i Svenska akademin


En trickster i svenska akademin eller begåvning, snille och smak?

Ser i efterhand att oddsen på Ladbrokes tycks ha sjunkit på Le Clezio, från 15 gånger pengarna till oddset 3.2 innan spelet stängdes under onsdagseftermiddagen.
Framför oss på Kistalight ser vi en medelålders herre med poethatt, halsduk slängd över axeln, lite lätt bohemisk Burberryrock där några pocketböcker av Le Clezio sticker upp ur fickorna och en tung sliten adjunktportfölj.

Portföljen fylld med sköna sedlar?
På väg över Stortorget i Gamla Stan till spelbutiken i hörnan.
Vad gör man inte när börsen faller!


Nu har vi hämtat oss på Kistalight. Vi förstår att årets Nobelpris i litteratur är större än en postexistentialistisk diskussion i en vinkällare i Gamla Stan på det sena 60-talet. Vi är riktigt nyfikna på Le Clezios författarskap och kommer att skynda över Kista torg upp till Akademibokhandeln. Speciellt kommer vi att inhandla några av de senare böckerna som till exempel Afrikanen - autofiction där men även Öken från 80-talet med sökande efter ett äkta liv i en nomadkultur a la Bruce Chatwin en av Kistalights favoriter. Kanske avrundar vi med Allt är vind som i original har den klingande titeln Revolutions.
Sounds great!
Här några rader som tröst för alla amerikanska litteraturvänner!

Your grandmother´s accent
still embarrasses you
You´re even ashamed
of the French you once knew
(Bensonhurst blues)

Andra bloggar om litteratur Andra bloggar om Nobelpriset i litteratur: Andra bloggar om Kista Andra bloggar om Le Clezio Andra bloggar om Ladbrokes
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Ladbrokes har väl totalisatorspel funderar vi på Kistalight.
Ingen risk då för spelstötar!

1:54 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home