Sunday, June 08, 2008

Kulturvetare på Kistalight

Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse (Citat Tomas Tranströmer Sanningsbarriären)
Så tänker vi oss ibland vägen till kunskap på Kistalight. Bild: Thommy Sjöberg

Vem vet hur vägen ser ut i en framtida globaliserad värld!
I helgen fest för nybakad kulturvetare, vår dotter Evelina Sjöberg, som ibland medarbetar på Kistalight med talangfulla foton. Litteratur, kultur, media och kommunikation är ämnena i en Filosofie Kanditat examen toppat med en praktikperiod på Stockholms Stadsteater. En praktikperiod som medför att vi sprungit på en rad föreställningar under våren till exempel Marat och Mäster Olof.
- Pjäser som livar upp en gammal 68:a.
Kul var också Bodil Malmstens Nakna damer; slapstickhumor och poesi och storyn om den gamla damen och pingvinen – en kombination som inte kan bli bättre.
- Jag saknar det redan!
- Med Rieslingviner, rött från Toscana, cider från Normandy, citronvatten och italienska bufféer som ……………låter vi oss väl smaka i Kista Science Towers hägn och med milda pustar i skuggan under lönnen vid Gläntan på de dukade borden med gemyligt sällskap.
- Vi skojar med Eves unga kompisar, går små tipspromenader med en twistad röd tråd i Evelinas regi och spelar en hänsynslöst spännande match i kubb som aldrig tycktes avgöras.
- Olidligt spännande!

Kunskap tänker vi på Kistalight kan vara som Tranströmers dikt i slutstrofen i prosadikten Gläntan från Sanningsbarriären:

På den nynnande kraftledningsstolpen sitter en skalbagge i solen. Under de glänsande sköldarna ligger flygvingarna hopvecklade lika sinnrikt som en fallskärm packad av en expert.

Grattis bara ut att flyga säger vi på Kistalight!
©Thommy Sjöberg

Labels: , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tack pappa! Ser fram emot att pröva min vingar :-)

6:09 AM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Vingarna har väl redan prövats några år.
- Tycker att det går riktigt bra.
rena flickisarna och en och annan salto.

7:07 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home