Sunday, May 18, 2008

Justine Henin Light

- Den lilla spelintelligenta Belgiskan, balans, timing och känsla, ska sluta spela tennis på toppnivå.
- Synd för oss tennisälskare! Bild: Justine Henin at the 2006 Medibank International in Sydney, Australia From Wikipedia

Massor av tennis i helgen – avslutar uppskjutna matcher på söndagen – facit en vinst och en förlust. Blir med det kvar i gruppen vilket innebär att jag får fortsätta att spela på samma nivå även i nästa spelomgång. Ibland kan det vara bra att hålla nivån, få en positiv lutning på sin statistik och vinna eller spela oavgjort något fler matcher än man förlorar.
Tror att man kan utvecklas bättre som spelare om man också får lära sig att föra matcher och inte bara krigar sig kvar i en grupp med spelare som egentligen befinner sig på en högre spelnivå än vad man själv gör.

Ser i media att Justin Henin ska sluta med tennis på toppnivå. Hon har hållit presskonferens på sin egen tennisakademi och meddelat nyheten. Justine gör som Björn Borg drar sig tillbaka i 25-årsåldern. Det kostar på att vara världsetta och inte lätt att vara ungt spelgeni.
Hennes styrka är att hon är så komplett som spelare: Behärskar alla underlag, har vunnit Grand-Slam på grus; Franska, hard court; US-Open och Australiska öppna samt varit i final på Wimbledons gräs. Hon behärskar alla slag och spelstilar; serven förstås, utmärkt forehand, giftig backhand - Damtourens bästa enligt John McEnroe. Volleyn se timingen ovan på bilden men framförallt är det spelintelligensen som gäller. Ingen kan som hon hitta spelvinklar för att knäppa upp sina fysiskt överlägsna kvinnliga hårdslående amasoner. Plus att hon har så vackra grundslag – massor av klipp i svingen där och att hon har förmågan att variera spelet efter motståndaren och vänta ut motståndarens misstag.
Några av sina främsta matcher spelade hon mot rivalen Kim Clijsters. Med osannolika två spelare inom världstennisen från Belgien blev det Vallonien mot Flandern, franska versus flamländska och gammal överhet mot underklass. En rivalitet som vi på Kistalight tyckte var spännande oftast med briljant tennis där av Justine Henin.

- Hon ser ut som en liten kille säger min fru.
- Hon är söt säger jag medan vi under helgen följer Eurosports sändningar och sippar på det belgiska ölet Leffe Blond.
- Se vilka vinklar hon hittar för att knäppa upp Clijsters försvar och tuffa spelstil, så intelligent hon spelar, varierar och genomför sitt spel.

- Tres belle!
- Heja Henin!
- Salut!
- Fifteen - love!
Damtennis är det bästa som hänt inom sportvärlden de senaste åren säger jag utan att på det minsta sätt darra på manschetten.

Andra bloggar om tennis: Andra bloggar om Kista: Andra bloggar om Justine Henin
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

verkligen sugen på tennis här omkring kista, finns det ingen som spelar tennis här i närheten??? hur hittar man tennis motspelare om man inte känner eller vet var man ska gå om man vill spela tennis i stockholm??

har spelat i usa, är skitsugen på att spela här i sthlm, men svårt att hitta någon.

maila mig om nån vill slå lite då och då: joedan2527@hotmail.com

12:56 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Från Kistalight rekommenderar vi naturligtvis tennisklubben i Sumpan.
- Stk som ligger i Ör!
Trivsam hall med fina utebanor sommartid.
/Thommy

2:40 AM  
Anonymous Bloggosfären said...

Bloggosfären rekommenderar!
Justine Henin Light
...
Det tycker vi är en utmärkt rekommendation på Kistalight!

9:14 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home