Monday, April 09, 2007

Isbladskärret tur och retur

Påskdagen - kanothuset vid Djurgårdsbrunnskanalen
- Låter som en häger från Isbladskärret! På andra sidan kanalen ett litet barn som tjoar i en liggvagn i vårsolen. En turistbåt tuffar förbi. Doft av sjö och bensin, känns tryggt för en söderkis i exil. Kistalights utsände fikar vid kanothuset utmed Djurgårdskanalen – en paus i vårpromenaden. Ett högt bord, några enkla stolar, en reklamfolder från musicalen 1956 på Oscars under en liten sten, vi dricker kaffe och äter ett russinbröd och avlyssnar härliga repliker - något bord bort - mums för en bloggare:
- Måste få en värderingsman att kika på lägenheten. Sedan följer ett omständligt resonemang som är svårt att följa i alla turer och mest påminner om en förförelserit.
- Får din förra sambo alltså 2,5 mille för lägenheten när ränta och omkostnader är betalda frågar till slut den lyssnande unga tjejen.
Inför en sån konkret fråga far vår resonerande man ut i ytterligare orgier i behovet av en värderingsman.
- Är lägenheten på hundra kvadrat? Missar svaret för bakom oss ställer sig ett parant välartikulerat par som vore det på en scen.
- Vilhelm jag har inte din approach i den här frågan. Du får ursäkta men nu pratar vi inte mer om det – nog säger jag.
- Går inte att ha en statisk uppfattning om det här. Det måste till en rörlighet. En relativism som är flexibel - en modern hållning.
- Nog Vilhelm! Henrik kommer hem imorgon, som vanligt flyger han hem en dag innan det är dags att börja jobba. Han är så genom… organiserad den karl'n.
- Skönt och klokt att mjuklanda en dag innan så där.
- U kommer förresten hem i veckan från Tyskland.
- Fint av H att hon fixar resan. Hon är verkligen organiserad och flexibel.
- Bah, flexibel – hon får ju stroke för det minsta hon avviker från sin planering. Visst hon är 85 men så har det varit sedan hon var 58 år. Förresten det är väl ingen konst att köpa en flygbiljett och en tågresa till Skövde.
- M har träffat en ny man.
- Hon är verkligen välmöblerad, på alla områden – den kvinnan – riktigt karismatisk – kul att hon träffat en några år äldre industriledare.
- Han kan ju inte bara vara några år äldre. Industriledare blir ingen så ung person i dag.
- Okej lite äldre kanske men då har han ju lekt rommen av sig – bra.
- Nu kan vi inte stå här och bli kalla.
I solvärmen rycker en vindil tag i vårt programblad om musicalen 1956. I det lynniga aprilvädret hamnar bladet i kanalen.
Paret bakom oss med värderingsbekymren om lägenheten har tystnat och vi beslutar att bryta upp för påskamiddag i hemmets käll.
- Bestämt har även hägrarna tystnat borta vid Isbladskärret.
Andra bloggar om Isbladskärret:
Andra bloggar om vårtecken:
Copyright Thommy Sjöberg

2 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Inspirerat av Slas och Jolo?

1:16 AM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Biten finns att läsa i Kistalight goes Ryan.
Nyfiken?
Lust att läsa mer?
Klicka på Kistalight goes Ryanlänken ovan!

8:41 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home