Kistalight Adresses

Tuesday, August 20, 2024

Kadashian käkade nog aldrig en falafel på Nybro Stora Torg


 Kistalight och Mimmi har varit på äventyr i Nybro och Åfors, Eriksmåla. Det började så bra med en liten utflykt till Borgholm, parkerar bilen, en promenad bland trähusen, snickarglädje, tennisbanorna (jfr Klassisk tennisvecka), Badhusparken och gamla anrika Strand där du kan svänga de lurviga, när det begav sig, för några schysta moves en vacker sommarkväll.

Uppdraget var att köpa Ozempic på stadens apotek, för Mimmis diabetes, aj ... aj denna vara är uppköpt av alla gram och viktjagande hipsters och vackra människor på Sommar-Öland! 
Finns den  då i Kalmar? 
Nej... nej uppköpt även där av de vackra - the summer Kardashians.
 Vi googlar på Nybro Apotek, där finns den men går inte att beställa! Det får bli en chansning, vi styr upp vår Peugeot (pippa ej utan gummi - bra med minnesregel för stavningen) på 25:an mot Nybro. 
Klart att det går lätt att hitta Storgatan i Nybro, styr mot centrum bara, där är det Hjärtat, apoteket alltså, Mimmi kvistar in för några Ozempic, hit har inte the Beautiful people - the Kardashians hittat vägen. Kistalight funderar, undrar om man inte skulle ta och köpa några flaskor vitt och Rose för ett glas på verandan, lite medicinering på sommaren liksom!
Tji systembolag på Stora Torget i Nybro, inget A-lag heller bara några invandrarungdomar på elspark-cykel och ett stånd för falafel och kebab som drivs av några muslimska kvinnor i schalar, säkert efter att ha gått kurs med starta eget och bli sin egen entreprenör.

Kistalight söker sig till de intellektuella, stadens bokhandel Lars Bohmans på Storgatan, där det fortfarande finns böcker och där de kan svara på existentiella frågor som var Systembolaget ligger. Det visar sig vara utlokaliserat bortom järnvägen, ca 8-10 minuters promenad., mellan Lidl och PostNord, troligen är även A-laget outsourcat.

Sedan styr vi kosan mot Åfors i Eriksmåla för att besöka ortens glasbruk och inspelningsmiljöerna kring filmen Mitt Liv som Hund., som vi har visat så många gånger under åren när det har varit temaveckor i vår skola.
En favorit i undervisningen, se Mitt liv som hund - Light!
Vi känner igen Folkets Hus där det har varit teateruppsättningar om ortens historia, och vi minns Glasbruket där Mäster och konstnären hade sina duster och ladan där barnkollektivet med Ingemar i spetsen lekte det som var aktuellt!
Bor man i Åfors bör man ha byggsläp konstaterar vi när vi kör genom samhället med sina hus, på uppfarten står kärrorna ofta lastade med ett gäng plank, här gäller det att vara händig.
 

Vi tar även en sväng förbi Bruket, i dag så sorgligt nedlagt, och några minnestavlor av Ulrika Hydman-Vallien. 
Kvällen, le diner, tillbringades på MacDonalds i Nybro vid trafikrondellen (en hubb för färder i alla riktningar i sydöstra Småland) för en double cheeseburger med ljummen pommes frites.

  😎🎷© Thommy Sjöberg

No comments:

Post a Comment